• slide1

Gevel afwerking

De gevel is het gezicht van een gebouw. Daarom worden zeer hoge eisen aan de esthetiek van gevels gesteld. Met onze gevelisolatiesystemen krijg je nu meer vrijheid bij het ontwerpen van gevels rekening houdend met de bouwtechnische details en normeringen.

Ongeacht of je het gebouw in een stedelijke context wilt integreren of het eigen karakter van een gevel wilt benadrukken: met onze gevelafwerkingen kun je kiezen uit een groot aantal bekledingen die helemaal op je behoeften zijn afgestemd: mozaïek, gevelklinkers, keramiek, bekledingen van kunst- of natuursteen tot een systeemgewicht van 103 kg/m2.

Daarmee kun je profiteren van alle voordelen van de eenvoudige toepassing van onze gevelisolatiesystemen in combinatie met de uitgebreide mogelijkheden voor vormgeving met zware bekledingen die grote oppervlakken beslaan.

ETICS- en geventileerde systemen zijn uitermate geschikt voor het vormgeven van strakke gevels. Maar vandaag de dag verandert het landschap van de architectuur, en met die verandering komt een groeiende vraag naar dynamiek en levendigheid in de gevels van gebouwen. Wij begrijpen deze verschuiving en zijn gaan nadenken over de mogelijkheden binnen onze leefwereld.

Ontdek hoe onze gevarieerde afwerkingen een nieuwe dimensie kunnen toevoegen aan gevels en een unieke flair kunnen geven aan elk project.

Onderstaand vind je een aantal voorbeelden van afwerkingen waarbij we gebruik maken van alle componenten, het spelen met isolatiediktes, het snijwerk in mortellagen en het gebruik van een ruim gamma sierpleisters en harde bekledingen.

Het hedendaagse gebruik van sierpleister blijft een ideale keuze voor zowel renovatie als nieuwbouw, waarbij het op een esthetisch en kostenefficiënte wijze de woning afwerkt. Onze Röfix-afwerkingspleisters maken gebruik van de SiSi-technologie, wat zorgt voor een duurzame, damp-open en waterafstotende afwerking.Onze benadering is geworteld in eeuwenoude ervaringen uit verschillende delen van de wereld, waar structuren, vormen en kleuren werden toegepast om gevels tot leven te brengen. Met deze kennis hebben we een breed scala aan opwindende afwerkingen ontwikkeld die perfect aansluiten bij de verwachtingen van de bouwheer in onze eigen regio.

 • Sierpleister

icon Sierpleister

Het hedendaagse gebruik van sierpleister blijft een ideale keuze voor zowel renovatie als nieuwbouw, waarbij het op een esthetisch en kostenefficiënte wijze de woning afwerkt. Onze Röfix-afwerkingspleisters maken gebruik van de SiSi-technologie, wat zorgt voor een duurzame, damp-open en waterafstotende afwerking.

 • Axo Brixx

icon Axo Brixx

Thermisch gevelisolatiesysteem met steenlook

Met Axo Brixx wordt aangetoond hoe je in een thermisch gevelisolatiesysteem een steenstructuur kunt laten ontstaan, zonder de steen. Dit pleisterwerk combineert de voordelen van crepie- budgetvriendelijke buitenschil-isolatie - met het uitzicht van een baksteen. Het bied je de mogelijkheid je woning een volledig nieuwe én authentieke look te geven.

Voordelen

 • Ontwerpvrijheid bij geïsoleerde buitenschillen met ETICS gevelisolatiesystemen
 • Met een groot aantal bekledingen te combineren: mozaïek, steenstrips, keramiek, kunststeen en natuursteenplaten
 • Flexibel en aanpasbaar
 • Te combineren sierpleisters
 • Betonlook - Axo Concrete

icon Betonlook - Axo Concrete

Gevels met beton uitstraling

One Skin gaat volop mee in de nieuwe trend en heeft een thermisch gevelisolatiesysteem met betonlook ontwikkeld.

Kleuren

We bieden 4 standaard betonlook-motieven aan in ons gamma. Hou er wel rekening mee dat de techniek “betonlook” een ambacht is waardoor het resultaat steeds varieert, net zoals dit ook het geval is bij echte beton.

Maatwerk

Naast de 4 standaard motieven die wij hebben uitgewerkt, kan er ook steeds een look op maat gemaakt worden. De enige beperking die hier bestaat zijn intensieve tinten met een lichtreflectie kleiner dan 25%. Betonlook - Axo Concrete

 • Geventileerde gevelsystemen

icon Geventileerde gevelsystemen

In geventileerde systemen wordt een luchtspouw gecreëerd tussen de isolatie en de harde afwerking. Op deze onderstructuur bieden we diverse afwerkingen aan, zoals hout, gevelcement- en volkernplaten, keramische grootformaattegels en nog af te werken pleisterdragerplaten. Deze opties geven een breed scala aan mogelijkheden voor een duurzame en esthetische gevelafwerking

 • Steenstrips en tegels

icon Steenstrips en tegels

De gevel is het gezicht van een gebouw. Daarom worden zeer hoge eisen aan de esthetiek van gevels gesteld. Tot nog toe blijft de toepassing van ETICS-gevelisolatiesystemen vaak beperkt tot de eindlaag. Met RÖFIX StoneEtics® krijg je nu meer vrijheid bij het ontwerpen van gevels zonder dat de bouwtechnische veiligheid in gevaar wordt gebracht.

Ongeacht of je het gebouw in een stedelijke context wilt integreren of het eigen karakter van een gevel wilt benadrukken: met RÖFIX StoneEtics® kun je kiezen uit een groot aantal bekledingen die helemaal op je behoeften zijn afgestemd: mozaïek, gevelklinkers, keramiek, bekledingen van kunst- of natuursteen tot een systeemgewicht van 103 kg/m2.

Daarmee kun je profiteren van alle voordelen van de eenvoudige toepassing van ETICS-gevelisolatiesystemen in combinatie met de uitgebreide mogelijkheden voor vormgeving met zware bekledingen die grote oppervlakken beslaan.

 • Ontwerpvrijheid bij geïsoleerde buitenschillen met ETICS gevelisolatiesystemen
 • Met een groot aantal bekledingen te combineren: mozaïek, steenstrips, keramiek, kunststeen en natuursteenplaten
 • Flexibel en aanpasbaar
 • Te combineren sierpleisters

Tinten, modellen, uiterlijk

Net als bij sierpleister wordt de eindkleur van de RÖFIX StoneEtics®-bekleding door talrijke variabelen beïnvloed. Bepalend voor het eindresultaat qua kleur zijn naast het zeer uitgebreide scala aan kleurnuances van de bekleding, ook het legpatroon, de kleur van de voegmortel en de manier waarop dit wordt gebruikt.

Onder kleurschakering verstaan wij daarom het totaalbeeld qua kleur dat uit het harmonieuze samenspel van de gebruikte kleuren ontstaat.

De talrijke texturen en de afwijkende oppervlaktebehandeling maken van RÖFIX StoneEtics® een uniek product waarmee alle ontwerpwensen kunnen worden vervuld.

 • AXO 3D

icon AXO 3D

AXO 3D is een techniek waarbij polystyreen in diverse vormen gemoduleerd en gecoat wordt. Deze elementen bieden de mogelijkheid om al dan niet complexe vormen op een eticssysteem te verlijmen en zodoende diepte en dynamiek in de moderne gevel te creëren. daarnaast wordt deze AXO 3D gebruikt om historische gevels te reconstrueren na het aanbrengen van de gevelisolatie. het voorafgaandelijk scannen van de gevel laat ons toe om de vormen te archiveren en een kopie van het origineel te produceren, het perfecte antwoord wanneer we een stadszicht of straatbeeld willen bewaren.

Inspiratie

 • Ontdek de isolatie-systemen

icon Ontdek de isolatie-systemen

Thermische isolatie van muren is een cruciale stap naar een energie-efficiënte woning die niet alleen kosten bespaart, maar ook bijdraagt aan een duurzamere toekomst. Door te investeren in hoogwaardige isolatiematerialen en -technieken kan je als huiseigenaar een aantal aanzienlijke voordelen behalen. Een van de meest opvallende is het vermogen om aanzienlijk te besparen op energie. Bovendien draagt thermische isolatie bij aan een verbeterd thermisch comfort in huis. Niet alleen draagt het bij aan de portemonnee en het comfort, maar thermische isolatie heeft ook een positieve impact op het milieu. Door minder energie te verbruiken, worden de CO2-uitstoot en het totale energieverbruik van de woning verminderd. Dit draagt bij aan de wereldwijde inspanningen om klimaatverandering tegen te gaan en een schonere, duurzamere omgeving te creëren.

Meer weten

 • cta

icon Contacteer ons

Ben je een architect die op zoek is naar deskundig advies voor je projecten? Bij One Skin staan we paraat om je vragen te beantwoorden en je te ondersteunen bij het realiseren van je architecturale visies. Klik op 'Vraag advies' en deel je plannen en uitdagingen met ons. Ons team van bouwexperts staat klaar om je ideeën te versterken met technisch onderbouwde oplossingen. Samen zorgen we ervoor dat je ontwerpen uitgroeien tot duurzame en innovatieve gebouwen van uitzonderlijke kwaliteit!